Tennis i skolens gymsal? Tennis på minitennisbane i skolegården?

Starte tennis i din lokale gymsal?

Sandnes tennisklubb har en målsetning om at det skal være tennisaktiviteter i alle av kommunens bydeler.

Vi kan hjelpe deg/dere i planleggingen av tennistilbud i gymsaler og minitennisbaner i skolegården.

 

Sandnes Tennisklubb vil at flere skal oppdage tennis som en flott idrett. Tennis kan bedrives inne som ute, og uansett alder. Her følger en liten oppskrift på hvordan å komme i gang.

Du trenger gulv, nett, racketer og noen tennisballer. Øv på å sende ballen til hverandre over nettet. Hvor mange ganger klarer dere det, med kun en sprett på motstanderens banehalvdel? Om du velger å følge et av kursene i regi av Sandnes Tennisklubb, så er alt utstyret inkludert i kurset. Da får du opplæring i grunnleggende grep, fotarbeide osv. En instruktør ved Sandnes Tennisklubb kan også komme og holde kurs i din gymsal, f.eks. i regi av skolen eller lokalt idrettslag.

Utstyr:

Tennisracket: får du kjøpt gjennom tennisklubben, i innendørs tennishaller eller sportsforretninger. Prisen varierer fra 300,- og oppover.

Baller: Nybegynnere starter med røde baller som er mykere og går saktere. Etter hvert som spilleren blir bedre, går de over til orange og så gule baller. Prisen for 3 baller koster fra 100,- kr.

Tennissko: Er ikke nødvendig før du begynner å bli proff. Det viktigste i begynnelsen er at du ikke har mørke såler som setter merker på gulvet, samt at skoene ikke sklir for lett.

Nett: Tennishaller har nett. I gymsaler kan det være lurt å kjøpe mobile mininett som koster ca. 1.000,- kr eller Longnet. Det fine med Longnet er at nettet enkelt og raskt kan henges opp på tvers av en gymsal. Du kan velge ulik høyde for tennis, badmington, håndball og vollyball. Nettene kan lages på mål. Et typisk nett med alt inkludert koster ca.15 tusen kroner. Bak longnet står en lokal grunder. Se link: http://www.longnet.no/

Utrullbart gulvdekke for tennis, håndball med mer: Prisen på rullegulv er ca 250 tusen kr. Et rullegulv er et mobilt tennisgulv (forventet Taraflex Tournoi fra Unisport.com) som leveres i 3 meter baner på en elektrisk drevet vogn. Tennisbanen kan rulles ut/ inn av 2 personer på 20 minutter. Et slikt gulv vil kunne øke bruken av hellen i f.eks. de seneste timene på kvelden eller i helgene. Sett at faste gulvtider. Se link: http://www.unisport.com/da/produkter/punktelastiske-sportsgulve

Sandnes Tennisklubb har søkt om støtte til en startpakke med racketer, baller og nett til å låne ut til skoler og gymsaler. Hjelp til finansiering mottas med takk. Kanskje din bedrift vil bli vår første sponsor?

Det er gratis å leie utendørs tennisbane ved Giskehallen(bane A, B og C). Hvis du ikke rekker å reservere, er det ofte ledig likevel. Her kan du reservere: https://sandneskommune.bestille.no/Customer/Beta/Default.aspx

Følg Sandnes Tennisklubb på facebook. Her kan du dele tips, spørre m.m. https://www.facebook.com/sandnestennisklubb.no