Spillere Buggeland

Tennistrening Buggeland skole på Bogafjell

Siden høsten 2014 har Sandnes Tennisklubb i mangel av tennishall i Sandnes disponert gymsal på Buggeland skole på Bogafjell.

Onsdag og torsdag ettermiddag / kveld har det vært trening for barn i alderen 5-12 år.

Trenere høsten 2014 var Marie Christin Anfinsen og Sigrid Landa. Siden våren 2015 er Attila Saros trener.

Med god hjelp fra engasjerte foreldre har det vært god aktivitet i gymsalen.

Sted:
Buggeland skole, Buggelandskogen 5, 4324 Sandnes. Inngang til garderober og gymsal er på oppsiden av skolebyggningen

Treningsdager følger skoleruten. Gymsalen er stengt på dager med skolefri.

Utstyr:

Skolen krever at innesko uten svarte såler skal benyttes slik at en ikke ødelegger gulvet i gymsalen.
Sandnes tennisklubb har racketer til forskjellige aldre, ulike baller (røde, orange og grønne), tennisnett, linjer,
kjegler etc. for trening. Dersom barnet ønsker å ta medseg sin racket er det bare hyggelig. Trener vil være
behjelpelig med å se at barnet ikke har for stor racket.
Ta gjerne med vannflaske.

Sandnes tennisklubb holder tenniskurs etter Play + Stay konseptet som nå er vanlig i store deler av verden . Dette fokuserer på:
- enkel innlæring av tennisferdigheter
- innlæring av ferdighetene i riktig rekkefølge og tempo
- bruk av tilpasset utstyr
Dette gir barna en følelse av mestring og spilleglede allerede fra første time på tennisskolen.
Det benyttes røde, orange og grønne baller avhengig av alder og ferdigheter.

RØDT NIVÅ

Alder: Ca 5-9 år
Ball: En rød ball har 75% lavere trykk enn en gul ball-Dvs den spretter betydelig lavere.

Racket: Mindre racketer blir brukt, fra 17-25 tommer

Fokus:
Mottaksferdighet:
Lære seg å komme seg i god posisjon for å treffe ballen riktig foran kroppen

Regler:
Lære å spille spillet så tidlig som mulig.
Teknisk ferdighet:
Lære god basis teknikk på grunnslag, serve og volley for å kunne kontrollere ballen.

Koordinasjon:
Lære seg enkle koordinative ferdigheter

Balanse:
Ha god kontroll på kroppen gjennom god holdning og balanse.

Innlæring:
Barna spiller så mye som mulig med andre barn på en bane. Vi forsøker å unngå køer og venting.

Konkurranse:
Klubben er med og konkurrerer sammen med de andre klubbene i Stavanger, Bryne, Egersund og Haugesund.
Her konkurrerer barna lagvis og fokus er på at det skal være gøy, inkluderende og utfordrende på riktig nivå.

Inndeling:
Rødt nivå er delt i tre nivåer. Dette gjøres for å gjøre gruppene så homogene som mulig og for å kunne tilby et turnerings system der man møter andre barn på samme nivå så det føles rettferdig og utfordrende.

VISJON

Sandnes Tennisklubb har en visjon om at det på sikt skal være et tennistilbud i alle bydeler i Sandnes.

Siden den nylig re-stiftelse klubben ikke disponerer tennishall er gymsaler gunstige for trening av barn ved bruk av minitennisnett, røde og orange baller og barneracketer.

FREMTIDEN

Håpet for fremtiden er at klubben kan utvikle flere aktivitetsledere som kan trene barn i bydelene.

Når ferdighetene er større kan klubben tilby trening ved Toppform treningssenter på Røyneberg.

Fra 1. April er det ved Toppform treningsenter ansatt heltids tennistrener som skal være med og bygge klubben.